Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. 4. 2012

1. Kapitola - Poutníci

    

Uplynul již týden od chvíle, kdy Eragon, Safira, Blödhgarm a dalších 19 elfů odplulo po řece Eddě navždy z Alagäesie. Pluli poklidně dál, tok Eddy s přibývajícími přítoky neustále mohutněl, až nakonec po třech dnech vyústila do moře. Ráz počasí se zde překvapivě téměř v okamžiku změnil, a nyní již čtvrtý den lodí zmítaly mořské bouře a hrozivé vlny. Pro Eragona to byl snad ještě horší zážitek, než první krkolomné lety se Safirou a měl co dělat, aby to málo, co dokázal sníst, zvládl také udržet v žaludku. Elfové po skupinkách drželi hlídky a pomocí kouzel bránili převržení lodi po nárazu těch největších vln, z nichž některé svou výškou překonávaly několikapatrový dům. Něco takového se vymykalo dosavadním zážitkům všech poutníků. Potřebnou energii k udržení lodi na hladině museli získávat z eldunarí, jinak by i zdatní elfí kouzelníci vydrželi se silami po tak dlouhou a vzhledem k okolnostem zdánlivě nekonečnou dobu.

Pátý den se běsnící živly konečně uklidnily stejně rychle, jak na poutníky udeřily, a Eragon se Safirou mohli opět podniknout jednu z nezbytných výprav, které Safiře sloužily k protažení křídel a ostatním cestovatelům zase k získání potřebných zásob vody na některém z mnoha malých ostrůvků roztroušených porůznu při pobřeží a v deltě mohutné řeky. Na větších z nich bylo také možno najít planě rostoucí ovoce, ale nežila tu samozřejmě žádná zvěř. Safira proto lovila ptáky a mořské živočichy a s pocitem nenaplněného žaludku při tom vzpomínala na hostinu, kterou jim trpaslíci vystrojili na rozloučenou.

Téhož odpoledne se Eragon usadil na palubě na stoličce, kterou sám vyzpíval ze dřeva stromu rostoucího na jednom z ostrůvků. Loď se klidně pohupovala na hladině, vlnky tiše šplouchaly o její trup a on se chystal právě pustit znovu od začátku do čtení Domia abr Wyrda, když k němu přišel jeden z elfů.
   „Královrahu“, Eragon už pomalu přivykl tomu, že jej nazývali Stínovrahem i Královrahem, „v dálce na obzoru hlídka spatřila další ostrov a, jak se zdá, je větší, než ty, na které jsme dosud narazili. Možná by stálo za pokus jej podrobněji prozkoumat", pokračoval elf a Eragon si uvědomil, že mluví ve starověkém jazyce.
   „Zaletíme tam se Safirou, Elyowyne.“ odpověděl mu rovněž ve starověkém jazyce.

Ačkoli tomu bylo jen několik hodin, kdy se vrátil ze zásobovací výpravy, Eragon si let náležitě vychutnával. Safira se ponořila do vody a poté zamířila strmě k nebi. To zopakovala několikrát za sebou, až posléze konečně za jasného odpoledního slunce a pod oblohou bez mráčku zamířila elfy naznačeným směrem. Eragon se smál a vychutnával si svobodu a volnost spolu s těsnou Safiřinou blízkostí, kterou mu let poskytoval. Jemu i dračici dávaly tyto chvíle alespoň částečně zapomenout na bolest z rozloučení s Aryou a Fírnenem.

   Po nedlouhém letu nad skotačivými drobnými vlnkami zdobícími teď již zklidněnou mořskou hladinu se přiblížili k ostrovu, o němž Eragon původně předpokládal, že bude jen dalším z malých izolovaných území, kterých už prozkoumal nespočet. Jak se však ostrov postupně vynořoval, když Safira vystoupala dostatečně vysoko a začali se k němu přibližovat, Eragon se sílící nadějí v srdci zjišťoval, že jeho původní předpoklady byly zřejmě částečně mylné. Jednalo se sice o izolovaný ostrov, to ano, ale zdál se dostatečně velký a alespoň na první pohled vhodný pro usídlení dračích kolonistů. Zatímco si Eragon začal vychutnávat stále sílící pocit úspěšného konce jejich hledání, Safira již přelétala nad jihovýchodním písčitým pobřežím neznámé překrásné země. Na východě vystupovaly obrovské hory a na západ od nich se táhla rozlehlá rovina, na které rostla tráva a pohybovala se tam zvířata, z nichž většinu by Eragon nedokázal pojmenovat. A na jihu byl les, nekonečný, prastarý a mocný.
    „Našli jsme nový domov, maličký. My, draci, elfové i budoucí jezdci“, prohlásila Safira na ni tak nezvykle slavnostně, až se Eragon musel v duchu usmát. Měla ale podle všeho pravdu. Nemusel ani nic říkat, věděl, že Safira jen vyslovila nahlas to, na co právě myslil: Byli u cíle.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Co na to říct?

(Dity, 24. 2. 2014 19:29)

Já osobně tě obdivuju, že ses pustil do přímého pokračování Odkazu dračích jezdců (přímého myslím jako přímé navázání na děj s Eragonem, Safirou a ostatními) a obdivuju to právě proto, že já, Mája a K1ka jsme na tohle odvahu neměli (sám jsi na našem webu psal, že to není přímo Eragon) a proto jsme vymysleli své postavy, které jsou pouze vloženy do země a času, kdy Odkaz dračích jezdců skončil.
Jinak opravdu dobré ;)

Re: Co na to říct? PS

(Dity, 24. 2. 2014 19:31)

Omlouvám se za tykání - jsem většinou zvyklá komentovat lidem, které znám...

Re: Co na to říct?

(Argetlam Kralovrah, 24. 2. 2014 20:12)

Ahoj. Tykání je v pořádku. Na váš web, přiznám se, si již nevzpomínám. Pošleš mi prosím ještě odkaz? Rád na něj opět zavítám.

...

(Lorgan, 1. 1. 2014 12:22)

Já osobně naprosto zbožňuju odkaz dračích jezdců a - neojím se to říct - když skončil tak jsem se málem rozbrečel. Ale tady tohle je opravdu moc dobré pokračování, které sice nemá takové kvality jako první 4 díly protože je nenapsal Paolini, ale i tak je to moc moc dobré!

No a co tohle?

(Morgot, 19. 12. 2013 21:05)

Jestli Vás to baví, koukněte se sem: http://www.adobard.estranky.cz/

Pokračování?

(Cairana, 12. 11. 2013 19:26)

Zdravím tě, mladý spisovateli. Ačkoli opravdu nejsem fanda předělávek a dodělávek (např. předělávání textů nebo rádoby pokračování příběhů), tak musím uznat, že se mi to od tebe velice líbí.
Sága odkazu dračích jezdců patří mezi mých pět nej, tak se snaž ať to takto vypadá i nadále :)

Pěkná povídka

(/, 31. 7. 2013 14:49)

Ahoj,
povídka se mi líbí hlavně protože už jsem dlouho hledala někoho kdo by psal pokračování a postavy by byly skoro(v rámci možností) stejné jak je vymyslel a popsal Ch. Paoliny(Píše se takhle?!:-D)

Super

(Argetlam Arya, 3. 3. 2013 16:58)

Konečně jsem našla někoho kdo by mi kápnul do noty. Je to super a abyste věděli já taky píšu knihy a tohle by se mělo poslat Paolinimu.

korektura

(Kraken, 7. 4. 2012 11:02)

Ejhle, objevil se šotek...
Tkhle to má být správně:

...spolu s těsnou Safiřinou blízkostí, které mu tyto výlety poskytovaly.

Na východě vystupovaly obrovské hory...

Re: korektura

(NathMalorin, 1. 1. 2013 18:37)

Možná by se více hodilo místo ,které' napsat ,kterou'. Jsem už detailistka :). Samozřejmě je to správně oběma způsoby.

Ja hlava deravá :D

(Dan, 27. 12. 2012 17:04)

Prepáč, zabudol som dať odkaz na môj blog ;) www.my-fantasy-writing.blog.cz :)

Nádhera

(Dan, 27. 12. 2012 17:03)

Veľmi pekné dielo, super opisuješ prostredie, aj tú búrku na mori si skvele popísal. Chcel by som vedieť, ak sa Paolini niekedy vráti k ODJ, či sa to bude aspoň v niečom podobať tvojmu pokračovaniu ;) a mám k tebe ešte jednu prosbu :) Rovnako ako ty, píšem, aj keď trochu kratšie, ale píšem...začal som pred letnými prázdninami tohto roku...nie je to nič strašné, keďže som pred tým prečítal veľa kníh, no chcel by som vedieť názor skúsenejších ľudí ;) Preto, ak by si mal čas a chuť, bol by som rád ak by si môj blog navštívil, niečo si prečítal, a napísal nejaký ten komentár, menšiu kritiku, čo sa ti páčilo, čo nie, atď ;) Veľmi by mi pomohli názory skúsenejších autorov :) Upozorňujem, že poviedka Čas si nás bude pamätať, je moja prvotina, preto som spokojnejší so Som iba človek ;) Prosím ťa, neber to ako reklamu, ale ako prosbu :) Ďakujem :) s pozdravom Dan :)

Pokračuj...Jen tak dál!!!

(Inzilbeth, 29. 8. 2012 12:05)

Je to sice krátkej začátek a krásnej...Pokračuj dál a uvidíme jak to zakončíš...=)

Ujde to

(Roran Kladivo, 6. 8. 2012 14:55)

Ahoj, docela se ti to povedlo... Akorát něeté věci zbytečně zdetalňuješ.
Neber to špatně bez kritiky se člověk neponaučí.

Velice pěkné :)

sorry

(Kraken, 9. 4. 2012 11:07)

...z rozloučení s Aryou a Fírnenem.

Tak se do toho dáme...

(Kraken, 9. 4. 2012 10:51)

Argetlame, to mě těší. Nejsem až takový znalec peripetií dračího světa, takže to klidně oprav, aby to odpovídalo reálu: ....z rozloučení se Safirou a Fírnenem.

Argetlam Královrah

(Argetlam Královrah, 8. 4. 2012 17:16)

Krakene, tak tvoji verzi jsem si důkladně přečetl a musím říct, že se mi to moc líbí. Určitě příjmám tvoji nabídku na spolupráci. Napiš mi prosím na email argetlamkralovrah@gmail.com
jediné k čemu mám výtku je, že jsi napsal o Fírnenovi, že je Aryin drak, takové osloveni se použivalo pouze pro těch třináct draků, kteří zradili svůj druh, ostatní byli oslovováni jménen, nikdy něčí drak!

Pokračuj!

(Errora, 7. 4. 2012 13:45)

Mně se to takhle líbí mnohem více...
Nedráždí mě hrubky a i samotný styl psaní se více podobá Paolinimu!:] Čtivější.

Doufám, že autor tohoto blogu přijme Tvou nabídku, Krakene, a bude s Tebou spolupracovat.

Re: Pokračuj!

(Kraken, 7. 4. 2012 22:29)

Díky, Erroro, pokud autor bude chtít, budu pokračovat.

Mám pokračovat?

(Kraken, 7. 4. 2012 11:03)

Mám pokračovat nebo se Vám to takhle nelíbí?